BISERICA PAROHIALĂ
Biserica „Înălțarea Domnului” și „Soborul Maicii Domnului” a fost ridicată între anii 1994-1998. Autorul și șeful de proiect al lăcașului de cult a fost domnul Dipl. Arhitect Alfred R. Gheorghiu, iar proiectarea structurii de rezistență a clădirii a fost realizată de către domnul Inginer Vasile Pascu. Construcția este realizată din lemn, având formă de cruce simplă. Măsoară 23 de metri lungime și 14 metri lățime (între navele laterale ale naosului), având o suprafață de 297 metri pătrați. Este prevăzută cu pridvor deschis, continuat cu un mic platou descoperit (pe care se săvârșesc slujbe în diferite momente ale anului liturgic), iar deasupra intrării locașului de cult se înalță un turn de aproximativ 11metri.
Soclul bisericii este acoperit cu piatră naturală, iar pardoseala interioară și cea exterioară este din granit.
În interior, planul bisericii este specific ortodox (pronaos, naos și altar). Cupola se susține pe patru stâlpi de lemn, ce au în secțiune formă de cruce. Iconostasul și mobilierul liturgic sunt din lemn de stejar sculptat cu motivul viței de vie. Icoane pictate pe lemn împodobesc atât pereții bisericii cât și iconostasul. Ferestrele sunt înfrumusețate cu icoane bizantine, iar două candelabre generoase asigură iluminatul interior.
În exterior, biserica este vopsită în lac de culoare maro, iar acoperișul este învelit în tablă cutată, acoperită cu rocă naturală (ce imită șița, ca model). Accesul în interior se face prin intermediul scărilor de acces și pe rampa special amenajată pentru persoanele cu dizabilități. Ușile de intrare sunt și ele din lemn de stejar, fiind sculptate cu icoanele Mântuitorului și ale Maicii Domnului.
Lângă biserică se găsesc două spații anexe: un lumânărar (spațiu dedicat aprinderii lumânărilor) din metal acoperit cu lemn; și o clopotniță – închinată Sf. Cuv. Gherasim din Kefalonia și Sf. Cuv. Parascheva de la Iași – în formă de turn patrulater, având înălțimea de 10 metri, fiind realizată din structură metalică, îmbrăcată în lemn, la fel ca și biserica.