Donaţie de aparatură şi echipamente medicale în valoare de 247.300 lei la Braşov

 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, prin purtarea de grijă a părintelui Dănuț-Gheorghe Benga, Protopopul Brașovului, la inițiativa preoților  Ciprian Robu și Florin Antonescu de la Biserica „Înălțarea Domnului” și „Soborul Maicii Domnului” din Centrul Civic al Brașovului (Bisericuța de lemn) și a unuia dintre cei mai inimoși consilieri parohiali ai aceastei biserici, domnul Tudor Frâncu, patron al firmei „T.C. MILLENIUM IMOB SRL” din Brașov, s-a organizat o amplă campanie de strângere de fonduri, în scopul achiziționării și dotării cu materiale și aparatură medicală necesare în diferite centre medicale de luptă împotriva COVID-19, din Brașov.

Menționăm, cu mare bucurie și aleasă recunoștință, faptul că la apelul lansat au răspuns imediat și cu deosebită generozitate o serie de agenți economici și persoane fizice: T.C. MILLENIUM IMOB SRL, FERRARA FRANCESCO, ANSOR PROD SRL, FILIP DUMITRU, TERMO BAROC SRL, BOGDAN GUTU, LEABAY CONSTRUCT SRL, NECRI SAN SRL, TREPTE SRL, MATEI ADRIAN, VIKING PRUSZYNSKI D.S. SRL, INSTAL CARPATICA SRL, HELIOEXPERT SRL, LIZ ALEX SRL, REPOM SRL, NYM HOUSE SRL, KARLOAD ONE SRL, TRANSILVANIA LEASING SI CREDIT SRL, KRONCIC SRL, MARF LUC SRL, ASIST I.D. SRL, STUDENT CONSULT SRL,  COSRAM EXPERT SRL, ECOFLAM SRL, TRAFIC BUSINESS SRL, DASOR INVEST SRL, CEAKY DEN TRANS SRL, ALOTON SRL, STADI DESIGN SRL, SOFTSERV SRL, ADFIX ONLINE SRL, SERSTILL SRL, KLUDI ROMANIA, KATADYN ROMANIA, MILENA DANIELA POPA, DENIS HVAC SRL, CONT CONSULTING SRL. În mod firesc, la acest efort financiar considerabil au participat și cele două parohii de la Biserica „Înălțarea Domnului” și „Soborul Maicii Domnului”, respectiv Parohia Blumăna III și Parohia Calea Bucureștiului.

În total, din donațiile făcute s-a adunat suma de 247.300 lei.

Aparat de testare, donat Spitalului Judeţean Braşov

Cea mai importantă donație s-a făcut Laboratorului de testare pentru COVID-19 al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov (Pavilionul Tractorul). Aceasta a constat într-un echipament AS6000 Maxwell CSC, instrument ce poate procesa simultan până la 48 de probe, fiecare probă fiind lizată cu un tampon de liză special formulat, ADN/ARN-ul eliberat fiind fixat pe particule magnetice, spălat de restul componentelor celulare și la final ADN/ARN-ul foarte pur este resuspendat într-un volum variabil de tampon de eluție. Al doilea echipament, SaCycler-96 RealTime PCR System permite amplificarea și analiza topirii în timp real, potrivit atât pentru studii de cercetare, cât și pentru aplicații de diagnostic.

La același laborator s-au donat zece scaune ergonomice și o lampă UVC antibacteriană cu suport mobil, senzor de mișcare și temporizator (lămpile germicide sunt dispozitive de protecție de clasa I).

De asemenea, s-au cumpărat și donat Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov două porți de dezinfectare pentru prevenirea transmiterii virusului COVID-19 în spatiile publice sau private în care prezența mai multor persoane nu poate fi evitată, prin intermediul cărora igienizarea este realizată într-un timp foarte scurt (aproximativ 7 secunde) la trecerea prin perdeaua de pulverizare cu dezinfectant. Tot aici, s-a donat o lampă UVC antibacteriană cu suport mobil, senzor de mișcare și temporizator.

Din resursele adunate, au fost cumpărate și donate viziere Spitalului Clinic de Copii din Brașov, medicilor din cadrul Policlinicii Municipiului Săcele (Precizia) și Centrului de Dializă Fresenius Brașov.

În perioada imediat următoare, o poartă de dezinfectare pentru prevenirea transmiterii virusului COVID-19 va fi donată Policlinicii Municipiului Săcele.

Această acțiune a fost realizată prin jertfa donatorilor mai sus menționați, din dorința sinceră și absolut dezinteresată de a ajuta pe semenii aflați în suferință, pentru a sprijini personalul medical cu materiale absolut necesare în această perioadă deosebit de dificilă pentru toți și pentru a oferi tuturor oamenilor posibilitatea de a lupta împotriva acestei mari provocări lansate de Coronavirus.

Acest mic efort se adaugă la marea concentrare de forțe și la uimitoarea și exemplara mobilizare a oamenilor de suflet din această țară, care prin suportul și cu ajutorul Bisericii Ortodoxe Române, al diferitelor organisme (organizații, asociații etc.), sau pur și simplu pe cont propriu, au reușit să arate, pe tot parcursul pandemiei, că dragostea și grija pentru aproapele covârșesc „distanțarea socială” impusă de realități.

Autor: Pr. Ciprian Robu