Hristos S-a înălțat!

 

În fiecare an, la Praznicul Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos, Biserica de lemn din Centrul Civic al Brașovului își sărbătorește hramul. Și anul acesta, cu prilejul acestui dumnezeiesc Praznic, credincioșii au venit cu dragoste și bucurie să cinstească lăcașul lor de suflet, din inima Centrului nou al orașului. Încă de la primele ore ale dimineții creștinii s-au apropiat de sfânta biserică, mulți dintre ei fiind îmbrăcați în costume populare românești.

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Laurențiu Streza Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, manifestările au fost conduse de către Preacucernicul Părinte Dănuț-Gheorghe Benga Protopopul Brașovului, alături de care s-au aflat preoții Ciprian Robu și Florin Antonescu, parohii lăcașului de cult, precum și diaconul Radu Damian.

După oficierea Sfintei Liturghii, Părintele Protopop Benga a adresat un cuvânt de învățătură de mare finețe duhovnicească celor prezenți la sfânta slujbă, deslușind cu mare delicatețe duhovnicească sensurile simbolice și semnificațiile teologice ale sărbătorii, arătând cum întreaga operă de mântuire a Domnului Hristos, Cel judecat, chinuit, răstignit, mort și apoi înviat, s-a desăvârșit prin înălțarea Sa la Ceruri, cu trupul acesta omenesc.

De asemenea, Părintele Dănuț-Gheorghe Benga a adus un pios omagiu eroilor și martirilor neamului românesc, din toate timpurile și din toate locurile, arătând că sărbătoarea Înălțării Domnului este ziua în care poporul român creștin își amintește și îi cinstește pe acești luptători pentru Biserică, neam și țară.

La ora 12.00, clopotele bisericii au răsunat, vibrând, alături de sufletele celor adunați la praznic și amintind de cei pe a căror jertfă s-a clădit această țară.

În încheierea evenimentului, s-a oficiat slujba Parastasului pentru părintele spiritual al bisericuței de lemn, Părintele Profesor Dr. Victor Neamțu, pentru enoriașii, ctitorii și binefăcătorii trecuți la Domnul și pentru toți eroii neamului.

Menționăm faptul că pe parcursul întregii manifestări, s-au respectat cu strictețe normele sanitare și de conduită preventivă impuse de autorități pe perioada pandemiei, cei prezenți făcând dovada unui spirit cetățenesc deosebit prin conduita impecabilă și prezența decentă și discretă la sfintele slujbe.

 

Autor: Pr. Ciprian Robu