În a doua zi de praznic al Naşterii Domnului, credincioşii Bisericii „Înălţarea Domnului” şi „Soborul Maicii Domnului” din centrul civic al Braşovului au primit binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în această biserică împreună cu slujitorii locaşului de cult şi un sobor din care au făcut parte vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, protopopul de Braşov, Dănuţ-Gheorghe Benga şi alţi slujitori ai sfintelor altare. În cadrul Sfintei Liturghii, monahul Nectarie de la Schitul „Duminica Tuturor Sfinţilor” din Şinca Nouă, judeţul Braşov, a fost hirotonit ierodiacon.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul „Anatoly” din Braşov, iar un grup de copii de la biserica braşoveană au cântat mai multe colinde la Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învăţătură IPS Mitropolit Laurenţiu a vorbit despre cinstirea Maicii Domnului în a a doua zi de praznic al Crăciunului, Sfânta Fecioară fiind mijlocitoare pentru noi înaintea Fiului ei.

„Maica Domnului care L-a adus în lume pe Fiul lui Dumnezeu este prăznuită astăzi ca cea prin care Hristos a luat trup. Maica Domnului este sus lângă Fiul său şi îşi manifestă autoritatea de mamă, de aceea rugăciunea pe care o face Maica Preacurată pentru noi este cea mai ascultată dintre toate mijlocirile pe care le pot face îngerii sau sfinţii noştri ocrotitori. Maica Domnului este mama Fiului lui Dumnezeu”, a spus ierarhul.

În semn de apreciere a activităţii pastorale şi misionare din această comunitate, preotul Ciprian Robu de la Biserica „Înălţarea Domnului” şi „Soborul Maicii Domnului” a primit din partea ierarhului distincţia „Crucea şaguniană pentru preoţi”.

Ierarhul şi soborul slujitor au oficiat la final o slujbă de pomenire pentru ctitorul bisericii, părintele Victor Neamţu.

Sursa: Mitropolia Ardealului

 

Sursa: Mitropolia Ardealului