La umbra Crucii Tale, Doamne…

În Sâmbăta lui Lazăr, 20 aprilie 2019, în ajunul Praznicului Intrării în Ierusalim a Mântuitorului (Floriile), după ce între orele 16.30-18.00, creștinii ortodocși din Brașov au participat cu multă bucurie la Pelerinajul de Florii organizat în Protopopiatul Brașov, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Laurențiu Streza Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, la orele 19.00, credincioșii brașoveni au avut ocazia să asiste la un moment de mare delicatețe sufletească: concertul de cântări religioase (pricesne) intitulat „La umbra Crucii Tale”, susținut de distinsa doamnă Paula Seling. Concertul a avut loc la Biserica Înălțarea Domnului și Soborul Maicii Domnului din Centrul Civic Brașov (Bisericuța de lemn) și s-a bucurat de prezența unei invitate deosebite, respectiv delicata doamnă Carmen Moruz, actriță la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov (Teatrul Dramatic).

Momentul a fost de o deosebită elevație spirituală și o extraordinară bucurie duhovnicească, întrucât doamna Paula Seling a interpretat cu o trăire inegalabilă și un talent divin piesele ce au alcătuit concertul. Din repertoriu nu au lipsit piese deja celebre pentru auditoriu, astfel că pricesne precum „Ridica-voi ochii mei la ceruri”, „Ce folos, ce folos…” sau „La umbra Cucii Tale” au creat o atmosferă celestă.

Important de precizat este faptul că au fost interpretate câteva piese noi, de pe un album aflat în pregătire, pe care îl va lansa în curând mult îndrăgita artistă. Dintre ele amintim în mod special piesa „Nu Te dor, Iisuse?”, a cărei melodie a fost compusă chiar de către doamna Paula Seling, pe versurile binecunoscutului scriitor creștin Traian Dorz, o piesă unică și în același timp impresionantă pentru întreg publicul, cu atât mai mult cu cât mesajul este legat direct de momentele ce alcătuiesc urcușul duhovnicesc al Săptămânii Patimilor.

O prezență fascinantă a fost recitalul de poezie creștină din scrierile Maicii Teodosia (Zorica Lațcu), a lui Radu Gyr și Nichifor Crainic, recital susținut cu mare măiestrie artistică și cu multă sensibilitate și dragoste de către doamna Carmen Moruz, o actriță de mare talent și autentică trăire creștină.

Spectacolul s-a bucurat de prezența în public a Preacucernicului Părinte Dănuț Gheorghe Benga, Protopop al Brașovului, a Preacucernicului Părinte Profesor Dr. Nicolae Moșoiu, dascăl la Academia Teologică Andreiană din Sibiu, preoți din Brașov și numeroși credincioși.

Prin vibrațiile transmise prin intermediul muzicii și poeziei, cele două artiste au reușit să creeze o atmosferă duhovnicească extraordinară, ce s-a simțit permanent pe parcursul desfășurării evenimentului. Întreaga prestație a fost răsplătită cu multă dragoste și profundă apreciere de către toți cei prezenți.

Pr. Ciprian Robu