Ediția a IX-a a „Marșului pentru Viață”, intitulat anul acesta „Unic din prima secundă”, a avut loc sâmbătă 23 martie 2019 în apoximativ 500 de localități din România, inclusiv în orașul Brașov. Evenimentul acesta a afirmat și transmis mesajul că ființa umană se formează încă din momentul concepției, fiind unică și având drepturi chiar din primul moment.

La Brașov, organizatorii „Marșului pentru Viață” au fost ASCOR Brașov, Frăția Ortodoxă „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” Filiala Brașov, Aproapele Meu  Brașov, Asociația Neam Unit Filiala Brașov, Platforma Împreună, Asociația Sfântul Luca al Crimeei și Biroul pentru Tineret al Protopopiatului Brașov.

Marșul a avut ca punct de plecare biserica „Înălțarea Domnului și Soborul Maicii Domnului” din Centrul Civic. Aici, participanții la marș împreună cu pr. Cătălin Nicolae Necula, pr. Ionuț Marcel Pop, pr. lect. dr. ing. Ciprian-Gheorghe Nistor și pr. Ciprian Robu s-au rugat împreună, săvârșindu-se Acatistul Bunei-Vestiri. După încheierea slujbei, în dangăt de clopote, mulțimea de participanți a pornit în procesiune spre centrul orașului.

 

Pr. Ciprian Robu